Svētdien Sīrijas valdības spēki un režīmam lojālie kaujinieki pēc dažas dienas ilgušas operācijas padzina islāmistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") karotājus no Karjateinas pilsētas, kurā pēc kaujām pavēries drūms skats.

Pakalnu ieskautā Karjateina atrodas 100 kilometrus uz rietumiem no senās Palmīras pilsētas, kuru režīma spēki atguva pirms nedēļas. Pilsēta džihādistu rokās atradās kopš pērnā gada augusta. Ziņu aģentūru fotogrāfijās redzams, ka karš pilsētiņu nav saudzējis.

Valdības spēki pirms ieņemšanas pilsētu bija daļēji ielenkuši vairākas dienas. Armija un tās sabiedrotie, "nogalinot pēdējās "Daesh" teroristu grupas, pilnībā atjaunoja drošību un stabilitāti Karjateinā", svētdien paziņoja Sīrijas valsts televīzija.

Karavīri pilsētā iegājuši no vairākām pusēm un ir sākuši apdzīvotās vietas attīrīšanu no spridzekļiem, kurus lielā skaitā atstājuši džihādisti.

"Daesh" joprojām kontrolē Raku un lielāko daļu austrumu Deir ez Zoras provinces.

Sīrijā karš notiek kopš 2011. gada, kad pret autoritārā prezidenta Bašara al Asada režīmu vērsti tautas protesti pārauga vardarbībā, drošības spēkiem cenšoties tos pārtraukt ar spēku.

Tagad konflikts ir izvērties kompleksā vairāku fronšu karā starp Krievijas atbalstīto režīmu, džihādistiem, nemierniekiem, kas vēlas Asada gāšanu, kurdiem un ASV vadīto koalīciju, kas rīko gaisa triecienus pret grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") pozīcijām.

Vairāk nekā 250 000 cilvēku karā ir gājuši bojā un miljons ievainoti. 11 miljoni pametuši savas mājas, no tiem vairāk nekā četri miljoni devušies uz ārzemēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!