Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņojis, ka viņš būtu ielauzies Floridas vidusskolā, lai apturētu šāvēju, kurš Floridas skolā sarīkojis masu slaktiņu, pat ja viņam nebūtu ieroča. Vienlaikus valsts pirmā amatpersona norādīja uz, viņaprāt, pie skolas dežūrējošā policista bezdarbību, vēstī raidsabiedrība CNN.

"Es patiešām domāju, ka es būtu skrējis iekšā, pat ja man nebūtu ieroča. Es domāju, ka arī lielākā daļa cilvēku, kas ir šajā telpā, būtu to darījuši," valdības vadītāju sanāksmē Baltajā namā paudis Tramps.

Tāpat ASV prezidents norādīja, ka vairāk nekā viens policists bijis pie vainas, piemetinot, ka "viņu izpildījums bijis atklāti pretīgs".

Sanāksmē Baltajā namā Tramps paudis atbalstu minimālā vecuma, lai iegādātos pusautomātiskās šautenes, paaugstināšanu, kā arī runāts par iepriekšējās pārbaudes sistēmas uzlabošanu.

Jau ziņots, ka 14. februārī 19 gadus vecais Nikolass Kruss ASV Floridas štatā Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā, kurā viņš iepriekš bija mācījies, ieradās ar pusautomātisko triecienšauteni AR-15 un lielu daudzumu munīcijas, un sarīkoja apšaudi.

Mediji jau informēja, ka 17 cilvēkus nošāvušais un vairākus desmitus ievainojušais jaunietis bijis ieroču cienītājs, kurš disciplīnas pārkāpumu dēļ pirms tam bija izslēgts no skolas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!