Foto: AP/Scanpix

ASV hakerim, kurš uzlauzis aktrises Skārletas Johansones, Kristīnes Agileras un citu slavenību e-pastus, piespriests desmit gadu cietumsods, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

35 gadus vecais Kristofers Čeinijs nelegāli piekļuvis vairāk nekā 50 personu e-pastiem, norādīja izmeklētāji. Tiesa nolēma, ka Čeinijam cietušajiem ir jāsamaksā kompensācijas, kuru kopējais apjoms sasniedz 76 000 dolāru (40 203 lati).

Hakeris, uzlaužot e-pastu, ieguvis un internetā publicējis Skārletas Johansones kailfoto, kurus aktrise sūtījusi savam toreizējam vīram. Tāpat izmeklētāji noskaidrojuši, ka Čeinijs uzlauzis arī sev pazīstamu sieviešu e-pastus. Kādas bijušās kolēģes kailfotogrāfiju viņš nosūtījis sievietes tēvam. Cietušās sievietes norāda, ka hakeris ir sabojājis viņu dzīves.

Martā Čeinijs atzina savu vainu. Sākumā viņam draudēja 121 gadu ilgs cietumsods par visām 26 apsūdzības epizodēm.

Hakeri pēc gandrīz gadu ilgas operācijas policija arestēja oktobrī. Pats Čeinijs apgalvo, ka viņam nav bijuši krimināli nodomi, jo e-pasta vēstules viņš neesot glabājis ar mērķi kādu šantažēt, ziņo "Sky News".

Čeinijs paskaidroja, ka e-pastus sācis uzlauzt ziņkārības vadīts, bet vēlāk tā kļuvusi par atkarību redzēt to, kas dzīvē notiek ar slavenībām, kuras ir redzamas uz lielā ekrāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!