Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīrs princis Filips pagājušajā naktī nonācis slimnīcā, paziņojuši Bekingemas pils pārstāvji.

Slimnīcā viņš nogādāts kādas infekcijas dēļ. Princis jūtoties apmierinoši un esot labā noskaņojumā, raksta BBC.

Tikai pirms mēneša tika izziņots, ka no šī gada rudens Edinburgas hercogs beigs pildīt savus karaliskos pienākumus. "Viņa karaliskā augstība Edinburgas hercogs ir izlēmis, ka no šī gada rudens vairs nepildīs publiskos pienākumus. Karaliene pilnībā atbalsta viņa lēmumu," skanēja oficiālais paziņojums.

Vēl līdz augustam viņam bija ieplānots apmeklēt visus pasākumus, kuros viņa dalība jau bija ieplānota, bet jauni ielūgumi uz pasākumiem pēc tam vairs netiekot pieņemti. Tikmēr "pēc pilnas programmas oficiālos pasākumus turpinās apmeklēt" Elizabete II.

Pirms divām nedēļām, 10. jūnijā, princim Filipam apritēja 96 gadi, bet novembrī hercogs un karaliene atzīmēs 70. kāzu gadadienu.

Kad hercogam apritēja 90 gadu, viņš atkāpās no prezidenta amata vairāk nekā ducī organizāciju, taču saskaņā ar pils pausto, viņš joprojām ir prezidents un patrons vairākos simtos organizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!