Foto: AFP/Scanpix
Slovākijas premjerministrs Roberts Fico svētdien paziņojis, ka vēlas līdz šī gada beigām jauno Eiropas Savienības (ES) robežapsardzības un krasta apsardzes spēku izvietošanu pie bloka ārējām robežām.

"Mērķis ir ļoti skaidrs: līdz gada beigām Eiropas robežsargiem un krasta apsardzei jāsāk darboties," Fico sacīja Čehijas telekanālam CT.

"Visas ar jautājumu saistītās likumdošanas procedūras ir paveiktas," viņš uzsvēra.

"Samits pierādīja, ka attiecībā uz migrācijas vilni ES politika ir bijusi izgāšanās," viņš paziņoja, komentējot nedēļas nogalē Bratislavā notikušo ES līderu samitu.

"To mēs teicām no paša sākuma," norādīja Fico, atsaucoties uz tā saukto Višegrādas grupu - Čehiju, Poliju, Slovākiju un Ungāriju.

"Aizsargāsim mūsu ārējās robežas un liegsim iekļūšanu nelegālajiem imigrantiem, tas ir vienīgais ceļš," uzsvēra Slovākijas premjers.

"Mūs par to kritizēja, bet tagad tā ir ES oficiālā politika," piebilda Fico.

Viņa paziņojums seko pēc tam, kad Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers trešdien ikgadējā runā par stāvokli ES paziņoja, ka, sākot ar oktobri, uz Bulgārijas robežas ar Turciju, kas ir ES ārējā robeža, tiks izvietoti vismaz 200 robežsargi un 50 papildu spēkratu.

Vēstīts arī, ka Bulgārijas premjerministrs Boiko Borisovs trešdien aicināja ES nekavējoties piešķirt viņa valstij 160 miljonus eiro, lai palīdzētu labāk apsargāt robežu ar Turciju.

Bulgārijas robeža ar Turciju ir viens no galvenajiem nelegālo imigrantu maršrutiem ceļā uz ES valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!