Foto: AFP/Scanpix/LETA
Svētdien Slovākijā nogalināts pētnieciskais žurnālists Jans Kučaks, un policija par galveno slepkavības motīvu izvirzījusi viņa "žurnālistikas aktivitātes", vēsta "Politico".

Kučaks strādāja Slovākijas interneta portālā "Aktuality", kur cita starpā daudz rakstīja par nodokļu izkrāpšanām, kuras pastrādāja ar politiķiem saistīti uzņēmēji.

27 gadus vecais Kučaks un viņa dzīvesbiedre Martina Kušnirova atrasti miruši savā mājā Velka Mačā svētdien. Policija uz māju devusies pēc tam, kad Kušnirovas māte tiesībsargiem teikusi, ka nespēj sazvanīt savu meitu. Policija uzsākusi dubultslepkavības izmeklēšanu.

Tieslietu ministre Lūcija Žitnanska paziņojusi, ka, ja izmeklēšanā tiks konstatēts, ka slepkavības iemesls ir bijis saistīts ar žurnālista darbu, "tas būtu uzbrukums vārda brīvībai, ko visai sabiedrībai vajadzētu nosodīt".

Opozīcijā esošās populistu partijas "OLaNO" pārstāve Veronika Remišova norādījusi, ka slepkavība ir "sekas nepārtrauktiem uzbrukumiem [žurnālistiem] no valdības koalīcijas pārstāvju puses". Viņa arī aicināja iekšlietu ministri atkāpties, ja atklāsies, ka slepkavība ir saistīta ar Kučaka darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!