Foto: AFP/Scanpix
Lai kontrolētu nelegālo imigrantu plūsmu, Slovēnija sāks būvēt žogu gar Horvātijas robežu, otrdien paziņojis Slovēnijas premjerministrs Miro Cerars.

Viņš pavēstīja, ka valdība izlēmusi īstenot tehniskus pasākumus, tostarp uzstādīt stiepļu žogu, jo Eiropas Savienības (ES) mēģinājumi kontrolēt nelegālo imigrantu plūsmu nav efektīvi.

Cerars uzsvēra, ka robeža arī turpmāk būs atvērta, bet tiks uzraudzīta.

Slovēnija ar tās diviem miljoniem iedzīvotāju ir mazākā valsts Balkānu migrācijas ceļā. Lai arī tā ir tikai tranzītvalsts, Slovēnijai ir grūti tikt galā ar nerimstošo imigrantu plūsmu, kas dienā sasniedz aptuveni 5000 līdz 7000 cilvēku.

Cerars jau nedēļas nogalē intervijā laikrakstam "Vecer" paziņoja, ka Slovēnijai sāk pietrūkt pacietības, gaidot uz ES gauso reakciju, un tā sāk apsvērt žoga būvniecību uz robežas.

"Nākamajās desmit dienās var ierasties līdz pat 100 000 bēgļu, ar ko mēs nevaram tikt galā," brīdināja Cerars. "Šajā brīdī mēs vispirms esam atbildīgi par mūsu pilsoņiem."

Ceraru un citas Slovēnijas amatpersonas arvien vairāk satrauc iespēja, ka Vācija varētu apturēt savu atvērto durvju politiku un slēgt robežas imigrantiem, kā rezultātā izveidotos milzīgi bēgļu pūļi tranzītvalstīs.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, kopumā ieradušies jau gandrīz 800 000 nelegālo imigrantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!