Foto: AFP/Scanpix

Slovēnijai sāk aptrūkties pacietības par Eiropas Savienības (ES) gauso reakciju uz bēgļu krīzi un tā sāk apsvērt žogu veidošanu uz robežas, paziņojis Slovēnijas premjerministrs Miro Cerars.

"Ja situācija tuvākajās dienās būtiski nemainīsies, mēs droši vien pastiprināsim kontroli ar barjerām," intervijā laikrakstam "Vecer" pavēstīja Cerars.

Slovēnija ar tās diviem miljoniem iedzīvotāju ir mazākā valsts Balkānu migrācijas ceļā. Lai arī tā ir tikai tranzītvalsts, Slovēnijai ir grūti tikt galā ar nerimstošo imigrantu plūsmu, kas ir aptuveni 7000 cilvēku dienā.

"Nākamajās desmit dienās var ierasties līdz pat 100 000 bēgļu, ar ko mēs nevaram tikt galā," brīdināja Cerars. "Šajā brīdī mēs vispirms esam atbildīgi par mūsu pilsoņiem."

Pēc viņa teiktā, pareizākais Slovēnijai būtu aizsargāt ES Šengenas zonu ar "tehniskiem šķēršļiem, ieskaitot žogu, ja vajadzīgs".

Ceraru un citas Slovēnijas amatpersonas arvien vairāk satrauc iespēja, ka Vācija varētu apturēt savu atvērto durvju politiku un slēgt robežas imigrantiem, kā rezultātā izveidotos milzīgi bēgļu pūļi tranzītvalstīs.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, kopumā ieradušies jau vairāk nekā 757 000 nelegālo imigrantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!