Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas austrumu pilsētā Slovjanskā pirmdien turpinās Ukrainas bruņoto spēku pretterorisma operācija, vēsta mediji.

Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs, kurš devies uz nemierīgo reģionu, paziņojis, ka kaujās Slovjanskas apkaimē gājuši bojā vairāki cilvēki. Arī drošības spēku rindās esot kritušie, tomēr cik, ministrs neatklāja.

Ziņu aģentūras AFP žurnālists vēstīja, ka redzējis ātrās palīdzības mašīnas aizvedam vismaz astoņus ievainotus karavīrus.

Mediji vēsta, ka nakts uz pirmdienu Slovjanskā pagājusi salīdzinoši mierīgi, bet pirmdien pilsētā un tās apkaimē atsākusies kaujas darbība.

Jau ziņots, ka 2.maijā Slovjanskas-Kramatorskas rajonā sākās Ukrainas bruņoto spēku pretterorisma operācijas aktīvā fāze.

Ziņu aģentūra "Interfax", atsaucoties uz separātistiem, vēstīja, ka sadursmēs Slovjanskas piepilsētās smagi ievainoti vismaz pieci prokrieviskie aktīvisti.

Aģentūra arī ziņoja, ka valdības spēki pārņēmuši kontroli pār televīzijas torni vienā no piepilsētām un prokrieviskie kaujinieki atkāpušies dziļāk pilsētā.

Sociālajos tīklos iepriekš parādījās informācija, ka prokrievisko separātistu vidū ir vismaz viens bojāgājušais un vairāki ir ievainoti.

Prokrieviskie kaujinieki AFP norādīja, ka kaujas darbība norisinās arī Slovjanskas dienvidos, kur armija izmantojot helikopterus un raķetes.

Kāds Ukrainas armijas komandieris AFP norādīja, ka kaujinieku vidū ir arī čečeni. Arī pašu kaujinieku izplatītā informācija liecina, ka viņu rindas papildinājuši spēki no Krievijas kontrolētās Krimas pussalas un Čečenijas.

"Viņi ved karu pret mums mūsu pašu teritorijā. Mana misija ir likvidēt teroristus," paziņoja Avakovs.

Ministrs un armijas komandieri sacīja, ka karavīri, pastiprinot perimetru ap Slovjansku, izvairās šaut uz civiliedzīvotājiem.

"Vienīgā taktika ir maz pamazām virzīties uz priekšu uz Slovjanskas centru," kur prokrieviskie kaujinieki ir iebarikādējušies pilsētas domes un Ukrainas Drošības dienesta ēkās, norādīja Avakovs.

Ukrainas Nacionālās gvardes pavēlnieks Stepans Poltoraks, kurš kopā ar Avakovu devies uz Slovjansku, norādīja, ka viņu pretinieki ir "labi apmācīti un labi ekipēti" un dara visu, ko spēj, lai piespiestu armijas spēkus ķerties pie smagajiem ieročiem.

Bet Poltoraks uzsvēra, ka viņi to nedarīs, lai saudzētu civiliedzīvotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!