Foto: RIA Novosti/Scanpix

Populārā Krievijas žurnāliste un opozīcijas aktīviste Ksenija Sobčaka pirmdien intervijā telekanālam "Doždj" noliedza, ka būtu pametusi valsti, ņemot vērā specdienestu ieteikumus.

"Es tiešām šobrīd neesmu Krievijā. Bet tas ir pavisam citu iemeslu dēļ. Es principā šad tad izbraucu no valsts, bet tas ne vienmēr ir saistīts ar kaut kādām briesmām," paskaidroja Sobčaka.

Žurnāliste arī norādīja, ka viņai nav dubultpilsonības, nedz arī nekustamo īpašumu ārzemēs. Tāpat viņa uzsvēra, ka šobrīd negrasās kļūt par kādas citas valsts pilsoni vai arī emigrēt.

"Esmu priecīga, ka vakariņas, kas bija veltītas žurnālam "L’Officiel" manā vadībā, izsauca tādu sabiedrības reakciju. Tas nozīmē, ka vakariņas izdevās, un visi bija paēduši un nedaudz iereibuši," sacīja Sobčaka.

Laikraksts "Kommersant" pirmdien, atsaucoties uz Sobčakas draugu teikto, ziņoja, ka žurnāliste, ņemot vērā specdienestu ieteikumus, nolēmusi uz laiku drošības apsvērumu dēļ pamest Krieviju.

Tiesa gan, pati Sobčaka, komentējot publikāciju, jau pirmdien tviterī norādīja, ka runas par viņas "imigrāciju" ir pārspīlējumi.

Atbilstoši "Kommersant" informācijai par savu nodomu uz laiku pamest valsti Sobčaka paziņojusi jau piektdien vakariņās par godu pirmajam žurnāla "L'Officiel" numuram, kas iznācis viņas vadībā. Uz šo pasākumu viņa ieradusies dzīvesbiedra Maksima Vitorgana un divu apsargu pavadībā.

Krievijas slavenību pasaules jaunumu vietne "super.ru" pirmdien ziņoja, ka Sobčaka jau svētdien ar vienu no agrajiem reisiem izlidojusi uz Parīzi.

Pēc opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības presē parādījušies tā dēvētie nošaujamo saraksti, kuros līdzās citiem pazīstamiem politiķiem un žurnālistiem atrodama arī Sobčaka.

Žurnāliste atzinusi, ka Ņemcova bēru dienā viņai izteikti draudi.

Brīdī, kad Sobčaka kopā ar radio "Eho Moskvi" galveno redaktoru Alekseju Venediktovu nākuši laukā no Maskavas Saharova centra, kur notika atvadīšanās no Ņemcova, pie viņiem pienācis kāds cilvēks un sacījis: "Ņemiet vērā, jūs, Ksenij, esat nākamā." Par to plašāku sabiedrību tviterī informēja pati žurnāliste.

Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim.

Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš.

Saistībā ar apsūdzībām Ņemcova slepkavības organizēšanā Krievijas varasiestādes arestējušas vairākus čečenus.

Godinot noslepkavoto opozicionāru, Maskavas ielās 1.martā izgāja vairāk nekā 50 000 demonstrantu. Piemiņas pasākumi notika arī daudzās citās Krievijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!