Foto: Billabong Sanctuary
Simtiem austrāliešu sociālajos tīklos piemin populāru vombatu Tonku, kas nedēļas nogalē sliktās veselības dēļ mira Kvīnslendas štata Billabongas rezervātā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Vombati parasti nav īpaši sabiedriskas radības, taču septiņus gadus vecais Tonka slavu iedzīvotāju vidū izpelnījās savas mīļoties alkstošās dabas dēļ. Vombata draiskais raksturs nereti tika iemūžināts fotogrāfijās un internetā viegli atrodami attēli, kur viņš nobildēts, apķēries ap savu rotaļu lācīti.

Foto: Billabong Sanctuary

Pieminot Tonku, simtiem austrāliešu sociālajos tīklos Facebook un Twitter dalījušies ar bildēm un atmiņām, kas radušās viņu tikšanās laikā ar labestīgo dzīvnieku. Rezervēts savā Facebook kontā paziņoja, ka ir "pārpludināts" ar ziņu skaitu, kas veltītas vombata piemiņai.

"Paldies, jums visiem par jaukajiem vārdiem, milzīgo atbalstu un dalīšanos ar atmiņām par šo ļoti īpašo vombatu," rakstīts Billabongas rezervāta paziņojumā.

Pēc tam, kad vombata māti notrieca automašīna, iedzīvotāji Tonku uz rezervētu nogādāja pašu rokām. Kad 2011. gadā rezervāts viesuļvētras dēļ tika slēgts, vombatam diagnosticēja depresiju. Taču dažus mēnešus vēlāk, kad rezervātā atkal tika pieņemti apmeklētāji, vombata veselība uzlabojās.

"Pirms nesamīļoju Tonku, es nemaz nezināju, kas ir vombati," lasāms Lielbritānijas iedzīvotājas Džilas Halidejas komentārā portālā Facebook. Citi soctīklu lietotāji uzteikuši vombata jauko temperamentu un viņa īpašo patiku pret vēdera pakasīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!