Foto: AFP/Scanpix

Sodīts ASV bruņoto spēku personāls, kas bija iesaistīts Afganistānas pilsētas Kondozas slimnīcas sabombardēšanā, ceturtdien paziņoja ASV amatpersonas.

"Es varu pavēstīt, ka personas, kas visvairāk bijušas saistītas ar incidentu, ir atbrīvotas no saviem pienākumiem un saņēmušas administratīvo sodu," atklāja ASV Centrālās pavēlniecības (CENTCOM) preses pārstāvis pulkvedis Patriks Raiders.

Cita amatpersona pavēstīja, ka administratīvais sods piespriests 10 karavīriem. Soda veidu vidū var būt arī rājiena izteikšana, kas pēc būtības bloķē turpmāku paaugstināšanu, vai atcelšana no amata.

Nākamnedēļ ASV Aizsardzības ministrijai paredzēts nākt klajā ar ziņojumu par šo incidentu.

Pagājušā gada 3. oktobrī ASV gaisa triecienos Kondozā mediķu organizācijas "Medecins Sans Frontieres" ("Ārsti bez robežām", MSF) slimnīcai gāja bojā 42 cilvēki,

Uzlidojums notika vairākas dienas pēc tam, kad islāmistu grupējuma "Taliban" kaujinieki ieņēma Kondozas pilsētu, gūstot lielāko uzvaru kopš savas sakāves 2001. gadā.

ASV prezidents Baraks Obama ir atvainojies par notikušo, un Pentagons solījis izmaksāt kompensācijas bojāgājušo ģimenēm.

MSF aicinājusi veikt starptautisku izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!