Foto: Sputnik/Scanpix

Krievija ir tuvu tam, lai Alepo apkaimē apvienotu spēkus ar ASV, paziņojis Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

"Soli pa solim mēs pietuvojamies situācijai - un es runāju tikai par Alepo -, kurā mēs spēsim cīnīties kopā, lai šajā teritorijā būtu miers," intervijā, kas ierakstīta sestdien un pārraidīta pirmdien telekanāla "Rossija 24" ēterā, sacīja ministrs.

Maskavai šobrīd rit intensīvas saruna par Alepo, kur Sīrijas valdības karaspēks ar Krievijas kara aviācijas atbalstu cīnās ar nemierniekiem, sacīja Šoigu.

Viņš gan arī atzina, ka Maskavas un Vašingtonas starpā Alepo jautājumā joprojām ir dziļas domstarpības.

"Alepo austrumu rajonos cilvēki ir ķīlnieki," sacīja ministrs. Nemiernieki uz Krievijas noteiktajiem maršrutiem, pa kuriem iedzīvotāji varētu aizbēgt, ir izvietojuši spridzekļus, cilvēki publiski tiek sodīti ar nāvi, norādīja Šoigu.

Apgalvojumus, ka Maskava turētu nemiernieku kontrolētos rajonus blokādē, viņš raksturoja kā "nepatiesus" un "propagandu".

Nemiernieku pašnāvnieku uzbrukumos izmantots bruņutransportieris, kas piekrauts ar spridzekļiem un aizmetināts, sacīja ministrs. "Vai tā ir mērenā opozīcija? Kas tas ir," vaicāja ministrs.

Valdības karspēks Alepo un tās apkaimē cīnās ar nemiernieku aliansi, kurā ietilpst mēreno nemiernieku, islāmistu un džihādistu bruņotie formējumi, arī grupējums "Al Nusra", kuru ANO atzinusi par teroristu organizāciju.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 280 000 cilvēku.

Sīrijā 27. februārī stājās spēkā pamiers, tomēr tas neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi par teroristu organizācijām, tādiem kā "Islāma valsts" un "Al Nusra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!