Foto: Vida Press



Šokējošas fotogrāfijas, kurās redzams, kā ASV karavīrs dedzina irākiešu līķus, trešdien parādījušās globālajā tīmeklī. ASV jau sākušas izmeklēšanu, lai pārbaudītu fotogrāfiju autentiskumu un notikušā apstākļus, vēsta ārvalstu mediji.

Baumu un slavenību dzīvi aprakstošā vietne "TMZ" publicējusi pavisam astoņus attēlus, norādot, ka pārējās 33 tās rīcībā esošās fotogrāfijas ir pārāk šaušalīgas publicēšanai medijos. Attēli uzņemti 2004. gadā Fallūdžā, apgalvo "TMZ".

Fotogrāfijās redzams, kā vīrietis ASV armijas formastērpā, domājams, ar degvielu aplej miruša nemiernieka ķermeni. Citos attēlos redzams degošs līķis un sadegušu cilvēku atliekas. Kādā citā foto karavīrs pozē pie galvaskausa.

"Mēs tagad pārbaudām šo fotogrāfiju ticamību, notikušā apstākļus un, ja iespējams, iesaistītā karavīra identitāti," paziņojumā pauž ASV armijas pārstāvis Ričards Ulšs. Attēlos redzamās darbības "nav tas, ko mēs sagaidām no saviem dienesta biedriem", uzsver runasvīrs.

Fallūdžā notika vienas no sīvākajām ASV karavīru un nemiernieku cīņām Irākas kara laikā. Par Irākas kara zīmīgākajiem notikumiem var lasīt šeit.

Arī tagad Fallūdžas pilsētā nav miera. Jau vēstīts, ka vairāk nekā divas nedēļas savā kontrolē to daļēji pārņēmuši ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda" saistīti sunnītu kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!