Foto: AFP/Scanpix

Somālijas pirāti, kuri pirmdien sagrāba tankkuģi un apkalpes locekļus, atbrīvojuši to bez izpirkuma maksas, atsaucoties uz varas iestāžu sacīto, ceturtdien informē britu raidsabiedrība BBC.

Šis paziņojums noticis dažas stundas pēc tam, kad starp jūras spēkiem un pirātiem izcēlusies apšaude. Pēc tās pirāti esot pametuši sagrābto kuģi.

"Mēs mūsu spēkiem likām atkāpties, tāpēc arī pirāti devās prom," pieļāva krasta apsardzes ģenerāldirektors.

Arī pirāti paziņoja, ka atbrīvošana notikusi bez izpirkuma maksas, informē "Reuters".

Jau ziņots, ka pēc gandrīz piecu gadu pauzes pirāti pie Somālijas krastiem atkal nolaupījuši milzu tankkuģi ar astoņu šrilankiešu lielu apkalpi.

Tankeris "Aris" vedis naftas produktus no Džibutijas uz Somālijas galvaspilsētu Mogadīšo, kad tam pirmdien piebraukušas divas motorlaivas ar bruņotiem cilvēkiem, ziņo organizācija "Oceans Beyond Piracy". Kapteinis paspējis ziņot par laivu tuvošanos, bet pēc tam tas mainījis kursu un noenkurojies.

Tankeris tā ieņemšanas brīdī nezināmu iemeslu dēļ bija apstājies salīdzinoši netālu no krasta, kurā saimnieko ieroču kontrabandisti un ar "Al Qaida" saistītā islāma teroristu grupa "Al Shabaab".

Pirms vairākiem gadiem Somālijas pirātu uzbrukumi kuģiem kļuva par regulāru problēmu, bet pēc dažādu valstu iesaistīšanās pirātisma apkarošanā un militāru kuģu nosūtīšanas uz šo apgabalu, uzbrukuma un kuģu pārņemšanas gadījumu skaits strauji saruka.

Uzbrukumu esot pastrādājuši vietējie zvejnieki, kuri pēdējos gados ciešot no ārvalstu zvejnieku konkurences Somālijas piekrastes ūdeņos, aģentūrai AP norādījis Somālijas ziemeļu autonomā reģiona Puntlendas Ghalūlas pilsētas vecajais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!