Foto: Reuters/Scanpix

Somijā izveidota darba grupa, kas cīnīsies ar Krievijas propagandu, vēsta izdevums "Kaleva".

Darba grupā iekļautie eksperti reaģēs uz Krievijas "agresīvo informācijas karu", norāda izdevums.

Grupas pārstāvji cita starpā būs gatavi lasīt lekcijas pilsoņiem par to, kā notiek manipulēšana ar faktiem un attēliem, sacīja valdības komunikāciju darba grupas vadītājs Marku Mantila. "Mums ir jāseko līdzi tam, lai skolās tiktu veltīta pienācīga uzmanība mediju gramatikas mācīšanai, lai nākotnē visi varētu cīnīties ar dezinformāciju," sacīja amatpersona.

Krievijas žurnālisti somu politiķus mēdz citēt ļoti radoši, viņš norādīja. "Tieši tāpēc lasītājiem rodas iespaids, ka Somijas politiskā vadība pieprasa atcelt sankcijas pret Krieviju," uzsvēra Mantila.

Viens no Krievijas propagandas galvenajiem mērķiem ir Eiropas Savienības (ES) vienotības graušana, viņš rezumēja.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!