Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Policija kādā dzīvoklī Turku naktī uz sestdienu aizturējusi piecus cilvēkus, izmeklējot piektdien šajā Somijas pilsētā piedzīvoto uzbrukumu ar nazi, kurā tika nogalināti divi cilvēki.

Policija pirms tam jau bija aizturējusi pašu uzbrucēju.

"Mēs izmeklējam šo piecu cilvēku lomu, bet vēl droši nezinām, vai viņiem ir kāda saistība" ar uzbrukumu, sestdien paziņoja policijas komisārs Markuss Laine. Šie pieci aizturētie esot kontaktējušies ar uzbrucēju, viņš piebilda. Policija vēl nav atklājusi uzbrucēja identitāti, tomēr ir "diezgan droši" zināms, kas viņš ir, norādīja komisārs.

Policija iepriekš nosauca aizturēto aizdomās turamo par "gados jaunu ārzemju izcelsmes vīrieti" un paziņoja, ka tā sadarbojas ar Somijas Imigrācijas dienestu, bet nesniedza sīkākas ziņas par viņa identitāti. Uzbrucēju pēc cilvēku saduršanas sašāva policija, un viņš šobrīd atrodas slimnīcā. Veselības stāvokļa dēļ viņš vēl nav nopratināts.

Policija sestdien informēja, ka uzbrukumā ievainoti astoņi cilvēki, lai arī sākotnēji bija ziņots par sešiem cietušajiem. Policija arī paziņojusi, ka notikušais šobrīd netiek izmeklēts kā terorakts, taču tas var mainīties.

Telekanāls MTV3 ziņoja, ka pēc notikušā policija Helsinku lidostā un dzelzceļa stacijās paaugstinājusi drošības līmeni. Somijas Drošības izlūkošanas dienests ("Supo") jūnijā paaugstināja terorisma draudu līmeni "zema" līdz "paaugstinātam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!