Somijas prezidente Tarja Halonena netic, ka Krievija apdraud Baltijas reģionu. Trešdien preses konferencē Tallinā paužot viedokli par šādiem draudiem, par ko ir satraukti vairāki Baltijas politiķi, viņa paziņoja, ka līdzīgā Somijas pieredze ir pierādījusi iespējamību izveidot ar Krieviju labvēlīgas kaimiņattiecības.
"Patlaban, kad tā atbalsta tādus pašus principus tirgus ekonomikā, veido demokrātisku sabiedrību, mums nav pamata šādām bailēm," uzskata Halonena.

"Krievija ir parādījusi savu attieksmi pret drošības jautājumiem, ratificējot līgumu par stratēģiskajiem ieročiem un izrādot gatavību turpināt tālākās sarunas par atbruņošanos," norādīja Somijas prezidente. "Mēs atbalstām tās ievirzi uz miera procesa turpināšanu," viņa piebilda.

Halonena paziņoja, ka jūnijā gaidāmās tikšanās laikā Maskavā viņa vēlas uzdot jautājumus, kas saistīti ar labvēlīgu attiecību attīstīšanu.

Prezidente uzskata, ka "Krievijai patlaban pats galvenais ir tādas valsts veidošana, kurai ir spēcīga ekonomika, kas seko demokrātijas un cilvēktiesību principiem. Es ceru, ka prezidents [Vladimirs] Putins vedīs valsti tieši pa šādu ceļu," Halonena uzsvēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!