Foto: AP/Scanpix/LETA

Spānijas valdība pirmdien devusi laiku atceltajām Katalonijas reģionālās valdības amatpersonām personīgo lietu savākšanai savos birojos, taču brīdinājusi, ka gadījumā, ja tās turpinās pildīt amata pienākumus, tām draud kriminālatbildība.

Spānijas iekšlietu ministrs Huans Ignasio Soido pavēstīja, ka valdība devusi separātistu politiķiem "dažas stundas" laika, jo tās mērķis esot atsākt vietējo iestāžu darbu iespējami "diskrētā veidā un saskaņā ar minimālas iejaukšanās principu" no centrālo varasiestāžu puses.

Vienlaikus Soido Madridē pirmdien tiekas ar jauniecelto Katalonijas policijas priekšnieku Ferranu Lopesu, kurš līdz pagājušajai nedēļai ieņēma otro pozīciju reģionālās policijas hierarhijā. Uz tikšanos ieradušās arī citas Katalonijas iekšlietu departamenta amatpersonas.

Tikmēr dažas atceltās katalāņu amatpersonas pirmdien ieradušās savās darbavietās it kā nekas nebūtu noticis.

Atceltais Katalonijas vides ministrs Žuzeps Ruļs i Andreu tviterī publicējis fotogrāfiju, kurā viņš redzams pie sava rakstāmgalda, un pievienojis tai komentāru, ka viņš "pilda pienākumus, kurus uzticējusi katalāņu tauta".

Taču neilgi pēc tam Ruļs apstiprināja, ka atstājis savu kabinetu, bet laikraksts "El Mundo" vēsta, ka tas noticis reģionālās policijas pavadībā.

Mediji ziņo, ka atceltais Katalonijas premjerministrs Karless Pudždemons atrodas reģionālā parlamenta ēkā, pie kuras viņa parādīšanos gaida žurnālisti.

Tajā pašā laikā neliela cilvēku grupa sapulcējusies pie Katalonijas Radio ēkas, kurai nedēļas nogalē uzbruka kādas galēji labējās organizācijas aktīvisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!