Foto: Reuters/Scanpix

Spānija svētdien nosūtīja trīs lidmašīnas ar ūdens metējiem, lai cīnītos ar mežu ugunsgrēkiem, kas pārņēmuši nomaļus reģionus valsts ziemeļu un centrālajā laikā, kad valda gadalaikam neatbilstoši silti laikapstākļi, paziņoja valdība.

Spānijas Lauksaimniecības ministrija paziņoja, ka divas amfībijas ūdens smelšanas lidmašīnas nosūtītas palīdzēt dzēst mežu ugunsgrēkus Kantabrijas reģionā valsts ziemeļos, bet vēl viena lidmašīna nosūtīta uz Kastīlijas-Leonas reģionu valsts centrālajā daļā.

Kantabrijas reģionālā valdība paziņoja, ka ugunsdzēsēji cīnās ar 25 mežu ugunsgrēkiem, bet kaimiņos esošā Astūrijas reģiona valdība Spānijas ziemeļrietumos informēja par 16 mežu ugunsgrēkiem.

Trešdien avarēja helikopters, kurš tika izmantots mežu ugunsgrēku dzēšanas darbos Astūrijā. Lidmašīnā gāja bojā pilots un lidmašīnas vienīgais pasažieris.

Mežu ugunsgrēki Spānijā decembrī ir neierasti, bet zemā nokrišņu līmeņa un siltā rudens dēļ lielā daļā valsts ir paaugstināta ugunsbīstamība.

Šogad mežu ugunsgrēki Spānijā ir iznīcinājuši vairāk nekā 54 tūkstošus hektāru lauksaimniecības un mežu zemes, pārsniedzot iepriekšējos divos gados kopumā izdegušo platību. Spānijas Lauksaimniecības ministrijas dati liecina, ka lielākā daļa degšanas notika vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!