Foto: AFP/Scanpix/LETA
Madrides tiesa atbrīvojusi bijušo ārstu Eduardo Velu, kurš bija apsūdzēts par jaundzimušo zagšanu un nodošanu neauglīgiem vecākiem Franko režīma laikā, raksta BBC.

Lai gan tiesa 85 gadus veco bijušo ginekologu atzina par vainīgu nozieguma izdarīšanā, apsūdzības tika atceltas, ņemot vērā faktu, ka kopš zīdaiņu zagšanas pagājis pārāk ilgs laiks. Viņa tiesas procesā uzmanība tika pievērsta tieši vienam viņa pastrādātam zīdaiņa zagšanas gadījumam, kad 1969. gadā mātei tika nozagta Inese Madrigala (attēlā zemāk), kura pati arī cēla sākotnējo apsūdzību.

Foto: AP/Scanpix/LETA

Medijs atzīmē, ka viņš ir tikai pirmais nelegālās adopcijas lietās apsūdzētais, kura lieta nonākusi līdz tiesai. Tiek lēsts, ka līdzīgu ģenerāļa Fransisko Franko laika diktatūras laikā pastrādātu zīdaiņu zagšanas gadījumu varētu būt pat tūkstošiem.

Pēc Franko uzvaras Spānijas pilsoņkarā 1939. gadā režīms īstenoja plašu jaundzimušo atņemšanu republikāņus atbalstījušajām ģimenēm, lai nodotu tos audzināšanā "daudzsološākām" jeb Franko lojālām ģimenēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!