Foto: AFP/Scanpix
Pēc aizvadītajā nedēļā Katalonijā islāmistu sarīkotajiem teroraktiem, kuros tika nogalināti 15 cilvēki, Spānijā pieaudzis pret musulmaņiem vērsto noziegumu skaits, trešdien vēsta laikraksts "El Pais".

"Mēs šajās dienās esam pamanījuši brutālu naidīguma vilni pret islāmu," laikrakstam atzina organizācijas "Kustība pret neiecietību" līderis Estebans Ibarra.

Granadā, Fuenlabradā, Logronjo un Seviljā apgānītas mošejas. Vandaļi Seviljas mošeju apķēpājuši ar uzrakstiem – "Apturiet islāmu!" un "Slepkavas! Jūs par to samaksāsiet!". Granadā kāds desmits labējo radikāļu ar dūmu bumbām un signāllāpām uzbruka mošejai, izsaucot islāmam naidīgus saukļus. Pieaudzis arī noziegumu skaits pret nejauši izraudzītiem musulmaņiem. Tā Puerto de Sagunto kāds uzbrucējs 14 gadus vecu marokāni vairākkārt draudējis nogalināt.

Kā ziņots, ceturtdien Katalonijā notika divi terorakti – viens reģiona galvaspilsētā Barselonā, bet otrs Kambrilsā. Tajos nogalināti 15 cilvēki, bet 120 tika ievainoti.

Atbildību par teroraktiem uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh".

Kā svētdien pavēstīja Katalonijas policijas priekšnieks Žoseps Ļuiss Trapero, likumsargi atraduši 120 gāzes balonus mājā, kuru par bumbu izgatavošanas laboratoriju izmantojuši teroristi, kas sarīkoja uzbrukumus Barselonā un Kambrilsā.

Policija uzskata, ka šis sprādziens izjaucis teroristu grupas plānus uzbrukumā Barselonā izmantot spridzināšanu, tāpēc viņi nolēmuši uzbrukumu veikt, ar automašīnu ietriecoties cilvēkos.

Teroristu šūniņā, kas Katalonijā sarīkoja teroraktus, bijuši 12 cilvēki, no kuriem daudzi – marokāņi. Četru izdzīvojušo šūniņas biedru vidū ir trīs Marokas un viens Spānijas pilsonis. Juness Abujākubs, kurš ceturtdien Barselonā gājējos ietrieca autofurgonu, nogalinot 13 cilvēkus, bet pēc tam nodūra automašīnas šoferi, bija Marokas pilsonis.

Abujākubs tika nošauts pirmdien netālu no Barselonas policijas operācijas laikā. Terorists bija apvilcis spridzekļu vestes imitāciju un saucis "Allahu Akbar" ("Allāhs ir dižens").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!