Foto: Reuters/Scanpix

Spānijā diagnosticēts pirmais Zikas vīrusa saslimšanas gadījums kādai grūtniecei, ceturtdien vēsta britu raidorganizācija BBC.

Spānijas Veselības ministrijas pārstāvji BBC atzinuši, ka sieviete atgriezusies no Kolumbijas, kur, domājams, viņa arī inficējusies ar Zikas vīrusu.

Spānijas Veselības ministrija publicējusi paziņojumu, kurā teikts, ka Zikas vīruss konstatēts grūtniecei ziemeļaustrumu Katalonijas reģionā.

Tiesa, ziņojumā netiek atklāts sievietes vārds un uzvārds. Tikai teikts, ka tas ir viens no septiņiem saslimšanas gadījumiem, kas konstatēti Spānijā.

Ziņojumā norādīts, ka divi saslimšanas gadījumi ar Zikas vīrusu konstatēti arī Katalonijā, vēl divi Kastīlijā un Leonā, viens Mursijā, bet vēl viens Spānijas galvaspilsētā Madridē.

Tāpat ziņojumā uzsvērts, ka šie diagnosticētie Zikas vīrusa gadījumi nav nedraud ar vīrusa izplatīšanos visā Spānijā.

Jau ziņots, ka Īrijā konstatēti divi saslimšanas gadījumi ar Zikas vīrusu, trešdien vēstīja BBC.

Vienā gadījumā saslimšana kontsatēta vīrietim, bet otrā - kādai gados vecākai sievietei. Viņi abi jau ir atguvušies no infekcijas slimības.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) trešdien aicināja Eiropas valstis strauji rīkoties, lai novērstu Zikas vīrusa izplatību.

Vēstīts, ka Zikas vīruss, kas tiek vainots iedzimtu defektu izraisīšanā, ir diagnosticēts cilvēkiem arī Portugālē, Somijā un Vācijā.

Jau ziņots, ka Zikas vīruss pirmoreiz tika konstatēts 1947. gadā Āfrikā.

Ar Zikas vīrusu var inficēties no "Aedes" ģints odu kodieniem. Biežākie Zikas vīrusa slimības simptomi ir drudzis, izsitumi, locītavu sāpes, iekaisušas acis, var būt arī galvassāpes, acu sāpes, vemšana un neiroloģiskas komplikācijas. Simptomi ilgst no dažām dienām līdz nedēļai. Smagas slimības formas gadījumā nepieciešama hospitalizācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!