Spānijas katoļu baznīcas vadība nosodījusi un solījusi darīt galu mūķeņu "importam" no ārzemēm, ko pasākuši valsts daudzie klosteri.
Tā kā pašu spāņu reliģiskā pārliecība iet mazumā, daudziem valsts sieviešu klosteriem draud slēgšana nepietiekamā mūķeņu skaita dēļ. Lai no tā izvairītos, klosteru vadība sākusi masveidā ievest valstī ārzemnieces, ja vien tās piekrīt iestāties klosterī. Lielākā daļa jauno ticības māsu nāk no dažādām jaunattīstības valstīm, īpaši Indijas.

Pret šādu praksi asi iebildusi gan Spānijas baznīcas vadība, gan Vatikāns un Indijas garīdznieki. Spānijas baznīcai jādara gals šādai apkaunojošai rīcībai, jo reliģiski motīvi visbiežāk nevadot nedz klosteru vadību, nedz jaunizceptās mūķenes, kuru ticības dziļums izsaucot visai lielas šaubas.

Dažas no jaunajām mūķenēm esot pat maksājušas līdz 700 ASV dolāriem (420 latiem), lai nokļūtu Spānijā, sacījis Segovijas bīskaps un Spānijas baznīcas klosteru komisijas vadītājs Luijs Guterjess. Pēc viņa teiktā, mūķeņu "imports" pašlaik esot apturēts.

Neoficiālas ziņas liecina, ka pašlaik Spānijas klosteros atrodas aptuveni 400 šādā veidā ieceļojušu indiešu un aptuveni 200 sieviešu no dažādām Āfrikas valstīm. Baznīcai gan neesot plānu viņas sūtīt atpakaļ.

Kopumā mūķeņu skaits savulaik tik ļoti reliģiozajā Spānijā turpina samazināties. Pērn tas bijis 13 500, šogad tajā pašā laikā vairs tikai 13 000. Arī vidējais mūķeņu vecums pārsniedz 65 gadus un tas nozīmē, ka viņu skaits turpinās strauji samazināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!