Foto: AFP/Scanpix
Vienu no Kanāriju salām – Gomeras salu – turpina plosīt meža ugunsgrēki, kuru dēļ aizvadītajā naktī ar kuģiem evakuēti vismaz 1000 cilvēki, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Uguns vēja dēļ ātri izplatās salā, tāpēc ir slēgti daudzi salas ceļi. Glābēji cilvēkus no liesmu plosītās vietas evakuē ar kuģiem un kopš piektdienas no salas evakuēti vismaz 5000 cilvēki, bet naktī uz pirmdienu – 1000.

Nelielākās platībās uguns prosa arī mežu Tenerifē, norāda BBC. Gomeras salā, kura ir tūristiem mazāk pieprasīta kā Tenerife, uguns noplosījusi daļu vērtīga dabas lieguma, paziņojušas varasiestādes. Gomeras salā liesmas ir nopostījušas aptuveni 300 hektārus dabas rezervāta, kurš ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Lai nopostītajās teritorijās atkal augtu koki, būs nepieciešami vismaz 30 gadi, paziņojušas Spānijas varasiestādes.

Pagaidām nav ziņu par cilvēku upuriem, taču liesmas nopostījušas daudzas mājas.

Pēdējo 70 gadu laikā šie ir Spānijā postošākie meža ugunsgrēki. To dēļ salās valda arī augsta temperatūra, kas sasniedz pat 40 grādus pēc Celsija.

Dabas liegumā ir lauru koku mežs. Tajā sastopama augu valsts, kas agrāk bija izplatīta arī Eiropas dienvidos, bet tagad no šī reģiona tikpat kā izzudusi, liecina UNESCO dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!