Foto: AFP/Scanpix

Spānijas karalis Huans Karloss, Santjago de Kompostellas slimnīcā apciemojot traģiskajā vilciena avārijā cietušos, izteica līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un ievainotajiem, sakot, ka ar viņiem sēro visa Spānija, vēsta raidsabiedrība BBC.

Šobrīd traģiskajā negadījumā bojā gājuši jau 80 cilvēki, bet 140 cilvēki ir ievainoti. Zināms, ka vairāki desmiti joprojām ir kritiskā stāvoklī, starp tiem arī vairāki bērni. Starp cietušajiem ir arī vairāki ārvalstu tūristi, viens ASV pilsonis avārijā ir miris.

Karalis aprunājās ar vairākiem avārijā cietušajiem, kuri ārstējas Santjago de Kompostellas slimnīcā, netālu no avārijas vietas. Kopā ar karali pie cietušajiem viesojas arī karaliene Sofija.

"Visi Spānijas iedzīvotāji jūt līdzi mirušo tuviniekiem," sacīja karalis, pateicoties tiem cilvēkiem, kuri nodod asinis, kuras vajadzīgas cietušajiem. Savukārt Spānijas premjers Marjano Rahoja, kurš nāk no Santjago de Kompostellas, atzinis: "Man, no Santjago nākušajam, šī ir patiesi drūmākā diena."

Policija pret vienu no vilciena mehāniķiem ir sākusi izmeklēšanu. Vīrietis avārijā ir guvis vieglas traumas un policija viņu tuvākajās dienās plāno nopratināt. Izmeklētāji analizē arī vilciena "melnās kastes" saturu.

Pagaidām par galveno avārijas iemeslu uzskata vilciena pārāk lielo ātrumu. Avārijas brīdī vilciens traucies ar ātrumu 190 kilometri stundā, lai gan tur bija ātruma ierobežojumi un pa sliežu ceļu varēja braukt vien ar 80 kilometriem stundā.

Tiek vēstīts, ka šī ir pati nopietnākā vilciena avārija Spānijā pēdējos 40 gados. Tā ir Spānijas smagākā dzelzceļa katastrofa kopš 1972.gada, toreiz Andalūzijā dzīvību zaudēja 77 cilvēki. Savukārt vilciena avārijā starp Madridi un Galisiju 1944.gadā gāja bojā simtiem pasažieru.

Avārija notika trešdienas, 24.jūlija, vakarā, kad Spānijas ziemeļrietumos no sliedēm noskrējis pasažieru vilciens. Katastrofa notikusi netālu no Santjago de Kompostellas. Vilciens bijis ceļā no Madrides uz Galīcijas provinces Ferolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!