Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas premjerministrs Mariano Rahojs piektdien paziņoja, ka uzbrukums Afganistānas galvaspilsētas Kabulas diplomātiskajā rajonā nav ticis vērsts pret Spānijas vēstniecību, tādējādi noliedzot Afganistānas amatpersonu un arī Spānijas Ārlietu ministrijas iepriekš izteiktos paziņojumus.

"Nav bijis nodoma uzbrukt Spānijas vēstniecībai Afganistānā (...) Tas bija uzbrukums dažām viesu mājām, kas atrodas ļoti tuvu vēstniecībai," viņš sacīja Alikantes pilsētā Spānijas dienvidaustrumos, piebilstot, ka uzbrukumā tomēr vieglus ievainojumus ir guvis viens Spānijas policists.

"Tas nebija uzbrukums mums," teica Rahojs, norādot, ka visi vēstniecības darbinieki ir evakuēti.

Iepriekš Afganistānas amatpersonas paziņoja, ka Spānijas vēstniecības ēku kompleksam Afganistānas galvaspilsētā notiek uzbrukums, kurā izmantoti šaujamieroči.

Tika vēstīts, ka diplomātiskajā rajonā, kur atrodas ārvalstu vēstniecības, notikusi ar spridzekļiem piekrautas vieglās automašīnas eksplozija.

To, ka vēstniecībai Kabulā notiek uzbrukums, aģentūrai AFP apstiprināja Spānijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs, kurš piebilda, ka ministrija cenšas iegūt sīkāku informāciju.

Par uzbrukumu uzņēmies atbildību islāmistu grupējums "Taleban", kurš paziņojis, ka uzbrūk ārzemnieku viesu mājai.

No neoficiāliem avotiem aģentūra AFP uzzināja, ka vēstniecības darbinieki ir patvērušies vēstniecības teritorijā esošajā bunkurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!