Foto: AFP/Scanpix

Svētdien, 13. aprīlī, Krievijas specvienību atbalstītie prokrieviskie spēki pārņēma kontroli vairākās Ukrainas austrumu, galvenokārt - Doņeckas apgabala - pilsētās.

Ukrainas specvienības no rīta ieradās atgūt varu separātistu pārņemtajā Slavjanskā, taču uzbrukums tika atraidīts. Vēlāk Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs paziņoja, ka šajā operācijā dzīvību zaudējis viens, bet ievainoti pieci Ukrainas specvienības kareivji, un kritušie ir arī otrā pusē.

Vēlāk izskanēja informācija par apšaudi uz ceļa netālu no Slavjanskas, kur bojā gājis viens, bet ievainots vel vismaz viens separātistu kareivis.

Slavjanskā vēlā pēcpusdienā prokrieviskie spēki raidīja šāvienus arī kādas automašīnas virzienā, nogalinot divus tajā braucošos žurnālistus un smagi ievainojot kādu garāmgājēju.

Svētdien dažādās Austrumukrainas pilsētās notika arī vairākas asiņainas sadursmes starp prokrieviskajiem aktīvistiem un Ukrainas suverenitātes aizstāvjiem. Harkovā vardarbības dēļ pat tika slēgts metro, kur izcēlās masu kautiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!