Foto: AP/Scanpix
Irākā uzbrucēja sarīkotā sprādzienā futbola stadionā Bābeles provincē gājuši bojā vismaz 41, bet vairāk nekā 100 ievainoti.

17 upuru bija vecumā no desmit līdz 16 gadiem, bet 12 ievainoto veselības stāvoklis ir kritisks, paziņoja Bābeles provinces veselības direktorāts.

Britu raidsabiedrības "Sky News" rīcībā esošā informācija liecina, ka bojā gājuši vismaz 41, bet vairāk nekā 100 cilvēki ir ievainoti.

Pašnāvnieks uzspridzinājās futbola stadionā Iskandarijā, kas atrodas uz dienvidiem no Irākas galvaspilsētas Bagdādes, piektdienas vakarā, kad stadionā notika amatieru komandu spēles laikā, ziņu kanālu "Al Jazeera" informēja Bābeles provinces drošības dienesta vadītājs Falahs al Hafadži.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts), kas kontrolē lielu daļu Irākas teritorijas, bet pēdējā gada laikā zaudē teritorijas.

Ar mobilo telefonu uzņemtā video, kas izplatīts sociālās saziņas vietnēs, redzami spēlētāji, kas saņem trofejas un futbola bumbas, kad kamera krasi sakustas. Aculiecinieki stāstīja, ka tas bija brīdis, kad uzbrucējs detonēja savu sprāgstvielu jostu.

Bojāgājušo vidū ir Iskandarijas mērs Ahmeds Šakers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!