Foto: AP/Scanpix/LETA

Kabulas vēlētāju reģistrācijas centrā svētdien notikušajā sprādzienā bojāgājušo skaits sasniedzis 60, otrdien paziņojusi Afganistānas Sabiedrības veselības ministrija.

Mirušo vidū ir 20 sievietes un deviņi bērni un divu bojāgājušo līķi vēl nav identificēti, paziņoja ministrijas preses pārstāvis.129 cilvēki, tostarp daudz sieviešu un bērnu, tika ievainoti pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā, par kuru atbildību uzņēmies teroristu grupējums "Daesh".

Sprādziens notika pie vēlētāju reģistrācijas centra ieejas laikā, kad tā telpās atradās daudz ļaužu. Spēcīgā eksplozija bija dzirdama visā Kabulā. Afganistānā 14. aprīlī sākās vēlētāju reģistrācija pirms oktobrī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, kas iepriekš vairākkārt atliktas. Vēlēšanas par neleģitīmām uzskata gan talibi, gan "Daesh" vietējais atzars.

Vēlētāju reģistrācija ilgs divus mēnešus, kuru laikā varasiestādes cer reģistrēt līdz 14 miljoniem cilvēku, kas ir ambiciozs mērķis valstī, kur lielas teritorijas kontrolē kaujinieki. Vēlēšanu komisijas amatpersonas atzinušas, ka drošības garantēšana reģistrācijas centros, sevišķi lauku apvidos, būs liela problēma. Parlamenta vēlēšanas sākotnēji bija plānotas 2015. gadā pēc prezidenta vēlēšanām, kas notika 2014. gadā, taču drošības un loģistikas apsvērumu dēļ tās vairākkārt tika atliktas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!