Foto: AP/Scanpix

32 Lībijas nacionālās vienotības valdībai lojāli karavīri trešdien tika nogalināti sadursmēs ar džihādistu grupējumu "Daesh"("Islāma valsts") un automobilī ievietota spridzekļa eksplozijā pie "Daesh" bastiona Sirtes pilsētas, paziņoja armija.

"Šodien mocekļu nāvē mirušo skaits sasniedza 32, un vēl 50 tika ievainoti," jaunās Nacionālās vienotības valdības (NVV) operāciju telpa pavēstīja savā "Facebook" lapā un "Twitter" kontā, precizējot iepriekšējo ziņu par 18 bojāgājušajiem.

No sākotnēji minētajiem 18 bojāgājušajiem septiņi zaudēja dzīvību bumbas sprādzienā Buairatalhasunā 60 kilometrus uz rietumiem no Sirtes, bet pārējie 11 tika nogalināti “Islāma valsts” džihādistu iebrukumā Abugreinā, kas atrodas tālāk uz rietumiem un kuru otrdien atkaroja NVV spēki.

ASV, Itālija un Lībijas sabiedrotās un kaimiņvalstis pirmdien Vīnē vienojās apbruņot NVV, lai pretotos "Daesh" radītajiem draudiem. NVV otrdien aicināja kara lidmašīnas bombardēt "Daesh" pozīcijas.

Otrdien notikušās sadursmēs gāja bojā septiņi NVV spēku karavīri un tika ievainoti 15.

"Daesh" 5. maijā ieņēma Abugreinu, veicot vairākus iebrukumus teritorijā, kuru kontrolē ANO atbalstītā valdība.

"Daesh" mēģina paplašināt savu darbību uz rietumiem no Sirtes, kuru tā kontrolē kopš pērnā gada jūnija.

Eiropa ir nobažījusies, ka džihādisti varētu izmantot Sirtes ostu un lidostu par placdamu, lai uzbruktu Eiropai.

Starptautiskā sabiedrība, sevišķi Eiropas lielvalstis, ir satraukta arī par migrantu plūsmu no neapsargātās Lībijas piekrastes pāri Vidusjūrai uz Eiropu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!