Foto: DELFI.ee

Svētdien zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" reiss no Norvēģijas galvaspilsētas Oslo uz Lielbritānijas pilsētu Mančestru evakuēts pirms pacelšanās spridzināšanas draudu dēļ. Policija skaidrojusi, ka notikušais bijis pārpratums, ziņo ārvalstu raidsabiedrība BBC.

Policija aizturējusi divus vīriešus, kuru uzvedība likumsargos radījusi aizdomas, taču vēlāk abas personas atbrīvotas. Neilgi pēc evakuācijas policija ziņoja, ka situācija ir normāla, bet aviokompānija vēstīja, ka pasažieri varēs turpināt lidojumu.

Pārbaudē nekādi aizdomīgi priekšmeti lidmašīnā netika atrasti. Atsaucoties uz mediju ziņoto, BBC vēstī, ka viens no aizturētajiem vīriešiem bijis no Lielbritānijas, bet otrs – no Šrilankas. BBC raksta, ka abi vīrieši lidmašīnā savstarpēji skaļi konfliktējuši, un apkārtesošie izdzirdējuši vārdu "spridzeklis". Līdz ar to reiss, kuram bija jādodas ceļā pulksten 18.55 pēc vietējā laika, tika evakuēts.

Evakuācija notika pāris stundas pēc tam, kad Mančestras futbola stadions tika evakuēts, jo tajā tika atrasts aizdomīgs priekšmets. Vēlāk Lielbritānijas policija ziņoja, ka priekšmetu netīšām atstājusi kāda privāta kompānija, kura stadionā bija aizvadījusi treniņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!