Foto: Reuters/Scanpix

Saūda Arābijas pilsētā Mekā pie Lielās mošejas, kas ir islāma galvenā svētvieta, piektdien uzspridzinājās terorists pašnāvnieks, ievainojot sešus ārzemju svētceļniekus, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Incidents notika, kad simtiem tūkstoši islāmticīgo bija sanākuši uz lūgšanām ramadāna pēdējā piektdienā.

Iekšlietu ministrijas preses sekretārs ģenerālis Mansūrs al Turki paziņoja Saūda Arābijas televīzijā, ka policija "izjaukusi teroristu plānu, kas bija vērsts pret Lielās mošejas, svētceļnieku un dievlūdzēju drošību".

Policija, veicot reidus Mekā un Sarkanās jūras piekrastes pilsētā Džidā, aizturēja piecus aizdomās turētos, tai skaitā vienu sievieti, pirms tā aplenca spridzinātāja atrašanās vietu pie Lielās mošejas.

"Diemžēl viņš sāka kliegt uz drošības spēkiem, kad bija pamanījis viņu klātbūtni šajā rajonā, un tas izprovocēja apšaudi, pirms viņš uzspridzinājās," sacīja Turki.

Sprādzienam daļēji sagraujot ēku, kurā terorists bija patvēries, tika ievainoti seši svētceļnieki, no kuriem četri jau ir izrakstīti no slimnīcas. Vieglus ievainojumus guva arī pieci drošības spēku pārstāvji.

Saūda Arābijā kopš 2014. gada beigām ir periodiski sarīkoti sprādzieni un apšaudes, par kuriem uzņēmies atbildību džihādistu grupējums "Daesh".

Pērn neilgi pirms ramadāna beigām četri drošības spēku pārstāvji gāja bojā sprādzienā, kas tika sarīkots Medīnas pilsētā pie Pravieša mošejas, kas ir islāma otra galvenā svētvieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!