Foto: BBC

Sestdien Turcijas pilsētā Stambulā nošauts Irānā strādājošā mediju uzņēmuma "Gem TV" dibinātājs un vadītājs Saīds Karimians, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sestdienas vakarā Karimians kopā ar biznesa partneri no Kuveitas atradies savā automašīnā, bet tad uguni no citas automašīnas atklājuši maskās tērpti uzbrucēji.

BBC ziņo, ka 45 gadus vecais Karimians miris notikuma vietā, bet viņa partnera dzīvība vēlāk izdzisusi slimnīcā.

Uzbrucēju izmantotā automašīna vēlāk atrasta pamesta un sadedzināta. Turcijas policija uzsākusi slepkavības izmeklēšanu.

Martā Teherānas tiesa, apsūdzētajam klāt neesot, piesprieda Karimianam sešu gadu cietumsodu par propagandas izplatīšanu, kas vērsta pret Irānu.

"Gem TV" persiešu valodā dublē Rietumu raidījumus un translē tos Irānā. Kanāls izpelnījies kritiku par programmu raidīšanu, kas ir pretrunā ar islāma vērtībām un izplata Rietumu kultūru, vērtē BBC.

Karimiana ģimenes locekļi BBC pastāstīja, ka pēdējo trīs mēnešu laikā nošautais uzņēmējs saņēmis draudus no Irānas režīma. Tāpēc viņā bija iecerējis no Stambulas pārvākties atpakaļ uz Londonu.

Savukārt avoti Turcijas valdībā BBC reportierim pastāstījuši, ka slepkavība varētu būt saistīta ar viņa biznesu un noziedznieku bandām.

"Gem TV" sākotnēji tika nodibināta Londonā, bet vēlāk paplašinājās līdz Dubaijai. Saskaņā ar mediju uzņēmuma mājaslapā pieejamo informāciju, tam pieder 17 persiešu valodā raidoši kanāli un pa vienam kanālam kurdu, arābu un azerbaidžāņu valodās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!