Foto: AFP/Scanpix
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs ceturtdien pauda bažas, ka ceļā uz Sīrijas piekrasti esošā Krievijas karaflotes grupa, kurā ietilpst arī aviācijas bāzes kuģis "Admiral Kuzņecov", varētu veikt uzbrukumus aplenktajai Alepo pilsētai.

"Mēs esam nobažījušies, ka Krievijas aviācijas bāzes kuģa grupa atbalstīs militārās operācijas Sīrijā tādā veidā, ka vairos cilvēku ciešanas," NATO galvenajā mītnē Briselē pavēstīja Stoltenbergs.

Krievijas karaflotes grupu ceturtdien Ziemeļjūrā pavada Lielbritānijas karakuģi.

Astoņu karakuģu grupa ir pēdējos gados lielākais Krievijas karaflotes grupējums pie Lielbritānijas krastiem, pavēstīja karaliskās karaflotes preses pārstāvis.

Lielbritānijas fregate "HMS Richmond" un pretgaisa aizsardzības eskadras mīnu kuģis "HMS Duncan" novēro Krievijas kuģu grupu, kurā ietilpst arī kodolkreiseris "Pjotr Veļikij" un eskadras mīnu kuģis "Viceadmiral Kulakov".

Karaliskās karaflotes preses pārstāvis sacīja, ka Krievijas karakuģu grupas izmērs ir "neierasts", taču Krievijas kuģi "uzvedas ļoti labi", tostarp lūdz lidojumu zonas un sazinās ar krasta apsardzes stacijām.

"Īpaša daļa, protams, ir aviācijas bāzes kuģis. Ja jūs vēlaties to sargāt, jūs tam līdzi nosūtāt fregati un eskadras mīnu kuģi. Ja jūs vēlaties nedaudz parādīt muskuļus, tad jūs darāt to, ko pašlaik dara viņi," sacīja pārstāvis.

Kāda NATO amatpersona pavēstīja, ka karaflotes nosūtīšana "neiedveš pārliecību", ka Maskava meklē politisku atrisinājumu Sīrijas krīzei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!