Foto: Eiropas Parlaments
Atzīmējot "Erasmus" programmas 30. gadadienu, Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Antonio Tajāni un Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žans Klods Junkers otrdien svinīgā ceremonijā plenārsēžu zālē sveiks 33 Erasmus dalībniekus – vienu no katras programmas dalībvalsts, tostarp Latvijas.

No Latvijas apsveikumu saņems Latvijas Neatkarīgo Mežizstrādātāju Asociācijas izpilddirektors Artūrs Bukonts, kurš "Erasmus" programmā, pārstāvot Rīgas Valsts tehnikumu (RVT), piedalījās 2006. gadā.

30 gadu laikā Erasmus programma vairāk nekā deviņiem miljoniem cilvēku devusi iespēju mācīties, strādāt vai iesaistīties brīvprātīgajā darbā ārzemēs.

"Erasmus ir viena no veiksmīgākajām ES programmām, un tās dalībnieku skaits pārsniedzis deviņus miljonus. Tā tika uzsākta 1987.gadā kā studentu apmaiņas programma, bet tagad piedāvā aktivitātes vidusskolēniem, profesionālajā izglītībā iesaistītajiem, skolotājiem un brīvprātīgajiem," atgādina EP preses pārstāvji.

Otrdien svinīgajā ceremonijā piedalīsies arī EP Kultūras un izglītības komitejas priekšsēdētāja Petra Kammereverta un ES kultūras komisārs Tibors Navračičs. Svinības papildinās izstāde par "Erasmus", kā arī debates par programmas nākotni ar tās dalībniekiem un dalībvalstu kontaktpunktu pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!