Ukrainas Iekšlietu ministrija publiskojusi noklausītas kaujinieku sarunas ierakstu, kas norādot uz separātistu ciešo sadarbību ar Krievijas armiju, kura bāzējas pie Ukrainas robežām, vēsta aģentūra UNIAN.

Sarunā vīrietis, kurš identificēts kā promaskavisko spēku komandieris Igors Girkins (Strelkovs) dod norādījumus kaujiniekam ar iesauku "Keps", ka jāiznīcina pretinieka tanki un jāieņem viņu pozīcijas.

"Aiziet, darbojieties. Jūs no dienvidiem piesegs krievu artilērija," Girkins dod rīkojumu kaujiniekam.

Iekšlietu ministrija uzsver, ka runa ir par artilērijas atbalstu no Krievijas teritorijas un ka tas liecina par tiešu Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrijas iesaisti konfliktā un darbošanos promaskavisko kaujinieku interesēs.

Ukraina jau iepriekš ir ziņojusi, ka tās armijas un robežsargu vienības tiek apšaudītas no Krievijas teritorijas.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs otrdien atzīmēja, ka Krievija turpina piegādāt ieročus, naudu un nogādāt cilvēkus pāri Ukrainas robežai. ASV publiskoja satelīta attēlus, kas liecinot par Ukrainas apšaudi no Krievijas teritorijas.

Ukrainas austrumu reģionos drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!