Foto: AFP/Scanpix

Kādreizējais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Stross-Kāns trešdien pārraidītajā intervijā Krievijas televīzijai atzīst, ka viņa politiskā karjera ir galā, un atklāj, ka tagad viņš pievērsies ekonomikas padomnieka pienākumiem.

"Man politika ir pagātne," sacīja Stross-Kāns. "Šobrīd es strādāju par lielo uzņēmumu padomnieku daudzās valstīs visapkārt pasaulei - Krievijā, Āfrikā un Latīņamerikā."

"Es daru visu, kas ir manos spēkos, lai izpildītu savus pienākumus un sniegtu iespējami akurātākos padomus," atklāja bijušais SVF izpilddirektors, kurš savulaik tika uzskatīts par vadošo kandidātu uz Francijas prezidenta amatu.

Jūlijā Stross-Kāns tika iecelts divu Krievijas valsts kontrolētu finanšu institūciju valdē - Krievijas Tiešo investīciju fondā un Krievijas Reģionālās attīstības bankā.

Šonedēļ izskanēja neoficiāla informācija, ka ekonomikas padomnieka amatu Strossam-Kānam piedāvājusi arī Serbija.

Stross-Kāns 2011.gadā ar lielu skandālu bija spiests atkāpties no SVF izpilddirektora amata, jo viņš tika apsūdzēts Ņujorkas viesnīcas istabenes izvarošanas mēģinājumā. Pēcāk gan viņam izdevās panākt izlīgumu ar istabeni.

Tikmēr pagājušajā nedēļā Francijas prokuratūra paziņoja, ka Strossam-Kānam līdzās vēl 12 citām personām tiks uzrādītas apsūdzības saistībā ar prostitūcijas tīklu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!