Foto: AFP/Scanpix

Gandrīz pusstundu ilgušā drāmā ar automašīnu nolaupīšanām un šaušanu otrdien ASV Kalifornijas štatā gājuši bojā trīs cilvēku un pats uzbrucējs, kurš izdarījis pašnāvību, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Vardarbība sākusies, kad 20 gadu vecs nestrādājošs students Ali Sajeds otrdiena naktī nošāvis kādu jaunu sievieti viņas mājā Laderarančā, informē policija. Uzbrucējs tad devies uz ziemeļiem un Tustinas pilsētā nolaupījis "Dodge" pikapu. Automašīnas vadītājs nolaupīšanā nav cietis, bet šautu ievainojumu guvis blakussēdētājs.

Kad pikapam beidzās degviela, Sajeds, nošaujot vadītāju, nolaupīja automašīnu BMW. Ar to studenta piedzīvojumi nebeidzās - viņš kādā vietējā uzņēmumā nolaupīja citu automašīnu, nogalinot vienu un ievainojot vēl vienu cilvēku.

Līdz aptuveni astoņu kilometru tālajai Orindžas pilsētai bruņotajam laupītājam pakaļ sekoja policija. Nonākot pilnā krustojumā un redzot pietuvojušos likumsargus, Sajeds izkāpis no automašīnas un nošāvies.

Policija pagaidām neziņo par studenta rīcības iespējamajiem motīviem. Šaušanas drāma notikusi mazāk nekā divas nedēļas pēc bijušā Losandželosas policista Kristofera Dornera pastrādātajām trīs slepkavībām un slēpšanās no policijas. Ekspolicista mirstīgās atliekas pēc apšaudes atrada nodegušā kalnu namiņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!