Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Avarējot antīkai Otrā pasaules kara laika lidmašīnai, Šveices Alpos sestdien gājuši bojā 20 cilvēki, apstiprinājusi Šveices policija.

Vācijā 1939. gadā būvētā lidmašīna "Junker JU52 HB-HOT" piederēja tūrisma uzņēmumam "JU-Air", vēsta ziņu aģentūra ATS. Lidmašīnā bija vietas 17 pasažieriem un trim apkalpes locekļiem.

Šveices Transporta drošības pārvaldes pārstāvis sacīja, ka lidmašīna, kā izskatās, ietriekusies zemē ar lielu ātrumu gandrīz vertikālā stāvoklī. Lidaparāts avarēja 2540 metrus virs jūras līmeņa, pirms tam neraidot trauksmes signālu.

Amatpersonas paziņojušas, ka no avārijas cēloņa saraksta var izslēgt sadursmi ar citu lidmašīnu vai uzduršanos kādam šķērslim, piemēram vadiem, un nekas neliecina, ka lidmašīna būtu sadalījusies gaisā pirms ietriekšanās zemē. Amatpersonas novērtējušas, ka izmeklēšana būs diezgan sarežģīta. Neesot zināms, vai lidaparātā bija ierīkotas modernas "melnās kastes", kas spēj izturēt triecienu, bet ļoti iespējams, ka tādu nebija.

Vairums avārijā bojāgājušo ir Šveices pilsoņi, bet miris arī kāds pāris ar dēlu no kaimiņvalsts Austrijas.

Meklēšanas operācijā iesaistīti vairāki helikopteri, un gaisa telpa virs avārijas vietas citiem lidaparātiem pagaidām ir slēgta.

"JU-Air" pēc avārijas apturējusi visus lidojumus līdz tālākiem paziņojumiem. Kompānijas mājaslapā teikts, ka tai ir vēl divas " JU52" lidmašīnas.

Šveicē sestdien notika vēl viena nelielas lidmašīnas aviokatastrofa. Lidmašīna avarēja mežainā apvidū un aizdegās. Abi pieaugušie un divi nepilngadīgie, kas bija vienas ģimenes locekļi, gājuši bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!