Internetā popularitāti guvis video, kurā redzams baiss meža ugunsgrēks netālu no Krievijas Aizbaikāla novada lielākās pilsētas Čitas.

Video autors tā parakstā norāda, ka tagad zinot, kā izskatās elle. Video redzama pārpildīta šoseja, kurai abās pusēs degošais mežs brīžiem veido uguns sienu.

Lielā karstuma dēļ automašīnas viena pēc otras maina virzienu, lai izbrauktu no ārkārtīgi karstās un dzirksteļu pilnās vietas. Kādam apvidus automobilim uz brīdi liesmas pārņem pat jumtu.

Videokameras dati rāda, ka šaušalīgais ugunsgrēks noticis pirmdien ap puspieciem vakarā, kad parasti vēl ir gaišs, taču ugunsgrēka dūmi rada sajūtu, ka tas uzņemts naktī.

Jau iepriekš ziņots, ka milzīgā ugunsgrēkā nedēļas nogalē Hakasijas Republikā Sibīrijas dienvidos nopostīti vairāk nekā 1200 ēku, un gājuši bojā vismaz 15 cilvēki.

Mežu un sausās zāles ugunsgrēks Hakasijas Republikā plosījās vairākas dienas, spēcīgā vēja dēļ tas ļoti strauji izplatījās un aprija vairāk nekā 20 apdzīvotas vietas. Svētdien vēja ātrums sasniedza līdz pat 30 metrus sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!