Foto: LETA
Tadžikistānas vēstniecība skarbi kritizē Krievijā no Centtrālāzijas iebraukušajiem viesstrādniekiem paredzētā bukleta autorus, saucot to par provokatīvu, vēsta radio ”Brīvā Eiropa”.

Vēstniecības izplatītājā paziņojumā pausta cerība, ka Krievijas tiesībsargājošās iestādes ”pienācīgi izmeklēs pamācības publicētāju nepieņemamo rīcību, lai novērsu līdzīgus gadījumus nākotnē”.

Jaunais ceļvedis darba meklētājiem no Centrālāzijas jau izraisījis skandālu par tā saturu, ko kritiķi uzskata par rasistisku. Buklets ir paredzēts kā palīglīdzeklis viesstrādniekiem no Centrālāzijas, kuru liela daļa strādā celtniecībā Krievijas pilsētās.

Līdzās informācijai par juridiskajām formalitātēm un Krievijas likumiem, bukletā norādīti arī padomi, kā uzvesties sabiedrībā, piemēram, nespļaut uz ielas, nemest zemē atkritumus un neapmeklēt publiskas vietas halātā vai sporta kostīmā.

Bukleta ilustrācijās viesstrādnieki attēloti kā darbarīki – āmurs, slota, krāsošanas rullītis, ota, špakteļlāpstiņa, kurus lidostā sagaida īsti cilvēki - Krievijas amatpersonas.

Pagājušajā nedēļā Pēterburgā par brošūras ilustrācijām ir sākta pirmstiesas izmeklēšana, vēsta “Brīvā Eiropa”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!