Foto: Publicitātes attēli

Lai uzlabotu policijas tēlu, Tadžikistānas Iekšlietu ministrija izdevusi rīkojumu visiem policistiem un ministrijas darbiniekiem vismaz reizi mēnesī apmeklēt teātri, vēsta "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL).

Ministrs Ramazons Rahimzods tādu rīkojumu izdevis pēc tam, kad kopā ar citām augstām amatpersonām apmeklēja Drāmas teātri galvaspilsētā Dušanbe.

Teātra apmeklēšana palīdzēs uzlabot policistu garīgo un morālo apziņu un atpūsties pēc grūtas darba dienas, medijam paskaidroja ministrijas runasvīrs Umardžoni Emomali.

"Ir pieņemts lēmums, ka policisti vismaz reizi mēnesī dažādās dienās apmeklēs teātri. Tas attiecas uz visiem Iekšlietu ministrijas darbiniekiem visā valstī," viņš norāda.

Šī iniciatīva seko citam ministrijas rīkojumam policijas tēla uzlabošanai – policistiem ir jācīnās ar lieko svaru. Likumsargiem ir dots laiks, līdz kuram ir jāatbrīvojas no liekajiem kilogramiem, vai arī jārēķinās ar darba zaudēšanu.

Ministrija darbiniekiem iesaka nodarboties ar sportu ārpus darbalaika.

Pārsvarā musulmaņu valstī Tadžikistānā kopš 1992. gada pie varas ir prezidents Emomali Rahmons, kuram, līdzīgi kā citu Vidusāzijas valstu līderiem, tiesību aktīvisti pārmet pārlieku autoritārismu un opozīcijas apspiešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!