Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Divpdasmit zēni un viņu futbola treneris, kuri iesprostoti applūdušā alā Taizemē, otrdien saņēmuši ēdienu un medicīnisko aprūpi desmit dienām, ziņo raidsabiedrība BBC.

Septiņi ūdenslīdēji, ieskaitot ārstu un medmāsu, pievienojušies glābšanas grupai alā, pēc tam, kad zēni pirmdien tika atrasti dzīvi.

Glābēji pašlaik izvērtē iespējamos variantus, kā grupu nogādāt drošībā.

Ja stipra lietus gadījumā ūdens līmenis turpinās celties un apdraudēt gaisa kabatu, kurā patvērušies zēni un viņu treneris, ala draud applūst.

Futbola komanda kopā ar treneri bija devusies izpētīt Čiangrajas provinces alas un tika iesprostota alā plūdu dēļ, ko izraisīja spēcīgas lietusgāzes. Deviņas dienas par viņu likteni nekas nebija zināms, līdz pirmien naktī pa applūdušajiem alas tuneļiem gaisa kabatā patvērušos cilvēkus atrada divi britu ūdenslīdēji.

Tomēr zēnu nogādāšana virzemē ir sarežģīta. Nirt pa šaurajām ejām duļķainā ūdenī nepieredzējušiem nirējiem ir ļoti bīstami. Savukārt ūdens atkāpšanās gaidāma tikai pēc lietus sezonas beigām septembrī vai oktobrī - izsūknēt ūdeni no alas līdz šim nav izdevies. Glābēji arī turpina meklēt, vai ir kāda iespēja alā iekļūt pa citurieni no augšas.

Otrdien Taizemes valdības pārstāvji medijiem pastāstījuši, ka glābēji pārbaudījuši zēnu un trenera veselības stāvokli un nodrošinājuši medicīnisko palīdzību, piebilstot, ka neviens no iesprostotajiem neatrodas dzīvībai bīstamā stāvoklī.

Viņi tikuši baroti ar viegli sagremojamu ēdienu, kas satur vitamīnus un minerālvielas, medijiem pastāstījis Taizemes Jūras kara flotes speciālo spēku admirālis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!