Foto: NATO

Ar vairākiem sprādzieniem pirmdien noticis islāmistu kustības "Taliban" kaujinieku uzbrukums ASV armijas bāzei Afganistānā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uzbrukumā netālu no Pakistānas robežas esošajai Torkhamas bāzei Nanganhāras provincē neviens ārzemnieks nav gājis bojā, paziņoja ASV vadītā NATO misija.

Pie bāzes bijusi dzirdama apšaude un virs tās lidojuši NATO helikopteri, atklāj vietējās amatpersonas. Atbildību par uzbrukumu uzņēmās grupējums "Taliban". Pēc uzbrukuma slēgts svarīgs NATO apgādes ceļš, norāda aģentūra AP.

Torkhamas bāzē līdzās citu sabiedroto valstu karavīriem dien aptuveni 66 000 amerikāņu, norāda BBC.

Pēdējā laikā Afganistānā pieaudzis vardarbīgu uzbrukumu skaits, kuros bojā gājuši pārsvarā civiliedzīvotāji. Dažkārt tiek uzskatīts, ka "Taliban" ar šiem uzbrukumiem cenšas norādīt uz savu klātbūtni un pārbauda Afganistānas spēku gatavību nosargāt drošību.

NATO vadītā koalīcija atbildību par drošību Afganistānā jūnijā nodeva vietējo spēku rokās, kuru spēja patstāvīgi rīkoties nereti tiek apšaubīta. NATO spēku kaujas vienības no valsts paredzēts izvest līdz 2014. gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!