Foto: Reuters/Scanpix

Talibu kaujinieki Afganistānas ziemeļaustrumu provincē Kondozā ieņēmušu rajonu, kas ir jau otrais talibu ieņemtais rajons nedēļu pēc pavasara ofensīvas sākuma.

Talibu kaujinieki Kalaezalas rajonam uzbruka no vairākiem virzieniem piektdienas pēcpusdienā un līdz sestdienas rītam to ieņēma, sacīja Kondozas provinces administrācijas preses pārstāvis.

Afganistānas drošības spēki izrādījuši sīvu pretestību, taču bija spiesti atkāpties no policijas galvenās mītnes un citām valdības ēkām, jo laicīgi neieradās papildspēki.

Abās pusēs ir kritušie, taču to precīzs skaits nav zināms.

Talibu pārstāvis pavēstīja, ka kaujinieki nogalinājuši lielu skaitu afgāņi drošības spēku darbinieku un sagrābuši lielu daudzumu ieroču.

Afganistānas talibi 28.aprīlī paziņoja par ikgadējās "pavasara ofensīvas" sākumu, solot veikt uzbrukumus visā valstī.

"Galvenais mērķis (..) būs ārvalstu spēki, to militārā infrastruktūra," paziņoja talibi, piebilstot, ka uzbrukumi notiks arī ārvalstu spēku "vietējiem algotņiem".

"Ienaidniekam tiks uzbrukts, tas tiks vajāts, nogalināts vai sagūstīts," uzsvērts talibu paziņojumā.

Operācijai dots nosaukums "Mansuri" par godu bijušajam talibu līderim, kurš tika nogalināts ASV bezpilota lidaparāta uzlidojuma laikā 2016.gada maijā. Tajā tiks izmantotas dažādas stratēģijas, sākot no "tradicionālā uzbrukuma un beidzot ar kaujinieku operācijām", atklāja talibi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!