Tallinā notverts maniaks, kurš pēdējo divu mēnešu laikā iezāģēja aptuveni 50 kokus kapsētā. Krieviski runājošais vīrietis, iespējams, ir garīgi nelīdzsvarots.
Ļaundaris ceturtdien notverts nozieguma vietā, viņam līdzi bija rokas zāģis. Policija notverto vīrieti sākusi pratināt, taču pratināšana bija jāpārtrauc, jo policijai radās aizdomas, ka cilvēks ir garīgi nelīdzsvarots.

“Zāģētājs”, visticamāk, rēķinājās ar to, ka rudens vēji nogāzīs iezāģētos kokus uz kapsētas apmeklētājiem. Izrādījās, ka kapsētā ir apglabāti viņa tuvinieki.

Jau ziņots, ka pēdējo divu mēnešu laikā Tallinā, Lijiva kapsētā, laiku pa laikam tiek atrasti iezāģēti koki. Koki iezāģēti apmēram pusotra metra augstumā. “Koki iezāģēti, bet ne līdz galam, koku stumbri vēl turas,” stāsta kapsētas vadītājs Jaks Taevass.

Pirmo reizi kapsētas darbinieki koku iezāģēšanu uzskatīja par vandālisma aktu, taču pēc situācijas atkārtošanās sāka nopietni uztraukties. Koku pārbaude jau bija kļuvusi par kapsētas darbinieku ikdienas darbu. Atrodot kārtējo iezāģēto koku, to atzīmēja un ap to apvilka krāsainu lenti līdz brīdim, kamēr koku nocērt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!