Igaunijas centrālā kriminālpolicija apsūdz kādu Tallinas pilsētas valdes amatpersonu un divus ceļu uzturēšanas firmas "AS Tallinna Teed" darbiniekus par pilnvaru pārsniegšanu sakarā ar 2,3 miljonu kronu (87 tūkstoši latu) vērtas greznas publiskās tualetes būvi, kas tika uzcelta pilsētā šā gada sākumā.
Ja tiesa viņus atzīs par vainīgiem, viņiem draud triju gadu ieslodzījums cietumā.

Centrālā kriminālpolicija pagājušajā nedēļā izvirzīja apsūdzības pret Tallinas Komunālās saimniecības pārvaldes Celtniecības un uzraudzības nodaļas vadītāju Kaupo Rādiku un diviem firmas "AS Tallinna Teed" menedžeriem Rolandu Sūru un Margusu Kūsmanu par valsts piegādes konkursu likuma pārkāpumiem, izsludinot celtniecības piegādes konkursu pirkšanas konkursa vietā.

Dokumenti liecina, ka tualeti pasūtīja zviedru kompānija "Danfo AB" bez jebkāda valsts piegādes konkursa un vēlāk tika iesniegti fiktīvi dokumenti par konkursu.

Pilsētas padome pagājušajā gadā piešķīra Komunālās saimniecības pārvaldei 1,5 miljonus kronu publisko tualešu būvei Tallinas vecpilsētā. Pārvalde paņēma atlikušos 0,8 miljonus kronu no līdzekļiem, kas bija paredzēti ceļu remontam Tallinā.

Greznā tualete, kas izmaksāja 2,3 miljonus kronu jeb tikpat, cik būtu maksājusi ģimenes māja labā stāvoklī Igaunijas galvaspilsētā, pēc atvēršanas izraisīja plašu kritiku par līdzekļu pārtērēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!