Piektdien agri no rīta Tallinas universālveikala “Stockmann” pirmajā stāvā eksplodēja spridzeklis. Pāris stundas pirms notikuma anonīms zvanītājs brīdinājis par gaidāmo sprādzienu un pieprasījis divus miljonus Igaunijas kronu (LVL 70 200).
Apmēram 30 gadus vecs krievu valodā runājošs vīrietis plkst. 2.42 piezvanījis veikala “Stockmann” apsardzei un paziņojis, ja ēkā ievietota bumba.

Kā ziņoja glābšanas dienesta dežūrējošā nodaļa, sapieri esot pārmeklējuši ēkas apkārtni, bet neko aizdomīgu neesot atraduši.

Pēc kāda laika tas pats vīrietis zvanījis vēlreiz un atkal pieprasījis divus miljonus kronu, piedraudot, ka gadījumā, ja viņš naudu nesaņems, tiks uzspridzināta bumba.

Glābšanas dienesta darbinieks Mati Mullas DELFI pastāstīja, ka viņi neesot pārmeklējuši pašu veikalu, jo drošības sargs neeot viņus ielaidis. "Mēs turp aizbraucām, bet netikām iekšā ēkā. Mēs tur bijām ļoti ilgi, pārbaudījām ēku no ārpuses un runājām ar sargu, kurš nevarēja mūs ielaist, jo nezināja paroli, lai atvērtu durvis." Spridzeklis eksplodēja 3.36, teica Mullas.

Sprādziens noticis pirmajā stāvā, iepretim 10. un 11. kasei apmēram 100 kvadrātmetru lielā laukumā. Sprādzienā cietušas grīdas, salauzta lete, bojāti pirmā stāva griesti un būvkonstrukcijas.

Kā ziņoja DELFI.ee, notikuma vietā neesot nopietnu postījumu un universālveikals piektdien atsācis darbu parastajā laikā.

Apsardzes dienests nav devis atļauju fotogrāfēt notikuma vietā. "Stockmann" veikala vadība pastāstīja, ka cietušo nav un, ka materiālie zaudējumi esot minimāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!