Foto: Reuters/Scanpix

Nākamais ASV prezidents Donalds Tramps, kurš amatā stāsies 20. janvārī, ir noraidījis Ziemeļkorejas līdera apgalvojumus, ka izolētā valsts izstrādā starpkontinentālās raķetes, kas spējīgas sasniegt ASV, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tvitera ierakstā, komentējot Ziemeļkorejas vadoņa Kima Čenuna paziņojumus, ka gatavošanās starpkontinentālās raķetes izmēģinājumam ir gandrīz noslēgusies, Tramps uzsver: "Tas nenotiks."

"Ziemeļkoreja tikko paziņoja, ka pēdējā fāzē ir kodolieroča, kas spēj sasniegt ASV daļas, izstrāde. Tas nenotiks!" raksta Tramps.

Nav gan skaidrs, vai Tramps ar šo paziņojumu pauž neticību Ziemeļkorejas spējām radīt šāda veida ieročus, vai viņš plāno kādas preventīvas darbības.

Tramps arī kritizējis Ķīnu par to, ka tā nepalīdz savaldīt savu sabiedroto Ziemeļkoreju. "Ķīna iegūst masīvas naudas summas un pārticību no ASV pilnīgi vienpusējā tirdzniecībā, bet nepalīdz ar Ziemeļkoreju. Jauki!" tviterī raksta Tramps.

Televīzijas Jaungada uzrunā izolētās Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns svētdien paziņoja, ka valsts ir tuvu tam, lai izmēģinātu kodolgalviņas nešanai piemērotu starpkontinentālo raķeti. "Mūsu sagatavošanās starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājumam ir pēdējā posmā," uzvēra Kims.

Viņš arī papildināja, ka Ziemeļkoreja tagad ir "Austrumu militārā vara, kuru nevar aizskart pat spēcīgākais ienaidnieks".

Pēdējā gada laikā Ziemeļkoreja, kura par vienu no saviem lielākajiem ienaidniekiem savā kareivīgajā retorikā min ASV, ir veikusi divus kodolizmēģinājumus, taču tā nekad nav veiksmīgi palaidusi tālas darbības ballistisko raķeti, kas būtu piemērota kodolgalviņas nešanai, atgādina BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!